Bez restrikcija električne energije i gasa tokom ove zime

Foto-ilustracija: Unsplash (Fre Sonneveld)

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da se još ne zna koliko će državu koštati problemi koji su se nedavno desili u termoelektrani u Obrenovcu, ali i dodala da je to mnogo manje nego 2012. godine, kada smo imali restrikcije struje za privredu.

“Svakako računamo koliko nas košta sve ovo što se događa. Da je završeno nije, ali verujem da ćemo na kraju zime videti kako smo prošli u svemu ovome”, navela je ona i naglasila da je najvažnije da je sistem sada stabilan i da nemamo restrikcije.

Kako je istakla mnoge države imaju restrikcije ili ih najavljuju, dok se mi se i dalje borimo i verujem da ćemo uspeti da ovu zimu izguramo bez ikakvih restrikcija – bilo električne energije, bilo gasa.

Pročitajte još:

Predsednica Vlade je demantovala navode da će od 1. januara gas u Srbiji poskupeti dva puta, napomenuvši da je bilo sasvim jasno nakon sastanka predsednika Srbije i Rusije da naša zemlja ima isti ugovor o gasu do 31. maja 2022. godine, kao i da ima najjeftiniji gas u Evropi ili jedan od najjeftinijih.

Izvor: Vlada Republike Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti