Bentlijevo prvo električno vozilo stiže 2025. godine

Kompanija Bentli Motors (Bentley Motors) u narednih 10 godina planira da uloži 2,5 milijardi funti (oko 3,4 milijarde dolara) u proizvodnju luksuznih potpuno električnih automobila.

Prvi električni automobil biće razvijen i napravljen u Velikoj Britaniji, što predstavlja veliki podsticaj za ekonomiju ove zemlje, navodi se u saopštenju kompanije koja posluje 102 godine.

Izdvojena sredstva biće iskorišćena za istraživanje i razvoj i osavremenjavanje Bentlijevog proizvodnog kampa u Kruu koji je jedini montažni pogon na globalnom nivou.

Kompanija je ranije najavila da će do 2030. godine proizvoditi isključivo električne automobile, te da će do kraja ove decenije postepeno prestati da nude modele sa motorima na unutrašnje sagorevanje

Da u Bentliju vredno rade svedoče i najave da će prvi luksuzni automobil na ulicama biti 2025. godine. 

Kako poručuju iz kompanije ovo je najhrabriji plan koji su do sada osmislili i veoma je ambiciozan. Njihov glavni cilj je da postanu merilo za luksuzne električne automobile i održivo poslovanje. Naime, njihova fabrika je ugljenično neutralna i teže ka tome da u procesu proizvodnje nema otpada i uticaja na životnu sredinu.

Milica Radičević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti