Begeč u oktobru dobija centralni prečistač za vodu

Krajem oktobra biće izgrađen centralni prečistač za vodu, a posle toga stanovnici novosadskog naselja Begeč moći će da se priključe na kanalizacionu mrežu i neće više morati da koriste septičke jame, najavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Begeču, na lokaciji gde je počela izgradnja prečistača.

Foto: Grad Novi Sad

„Ono što Begečani čekaju decenijama, a to je rešavanje pitanja kanalizacione mreže, zbog čega su s pravom bili ogorčeni, dobiće krajem oktobra.

Grad Novi Sad je iz budžeta izdvojio 217 miliona dinara za ovu investiciju, od čega sam prečistač košta 200 miliona dinara.

Na prečistač će moći da se priključi 4.000 priključaka, što je i više nego što Begeč ima“, rekao je Vučević pred okupljenim Begečanima, koji su došli da ga pozdrave.

On je rekao i da će biti asfaltirano nekoliko ulica, urađena rasveta, obnovljeni mobilijari, biciklističke staze i ostali infrastrukturni radovi.

„U sve te ostale segmente Grad će uložiti 30 miliona dinara, a u prethodnih sedam godina u Begeč smo uložili pola milijarde dinara“, dodao je Vučević.

Najavio je i da je Grad spreman da investira u vodovodnu mrežu, „ako bude imao podršku Begečana“.

„Ako Grad bude imao podršku od Begečana, spreman je da investira 200 miliona dinara u vodovodnu mrežu i bunare, ali to neće značiti da će posle te investicije voda poskupeti. Ne znam kome je u interesu da Begeč nema ispravnu vodovodnu mrežu“, rekao je Vučević.

On je najavio i da će na jesen početi da se rade i vodovodna i kanalizaciona mreža u novosadskom naselju Bocke, da će biti projektovana vodovodna mreža za Tatarsko brdo, i da počinje sređivanje delova Novog Sada koji su nastajali neplanski i van urbanističkih planova.

Izvor: Tanjug

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti