BEČEJ: Gradi se pet kilometara kanalizacione mreže (VIDEO)

Foto: Wikimedia/Semberac

Izgradnja kanalizacione mreže u Bečeju odvija se na četiri lokacije, a po završetku radova, pokrivenost grada kanalizacijom povećaće se za oko 10%, rekao je direktor JP „Vodokanal“ Zoran Grbić.

Radovi su započeti su pre sedam dana i obuhvataju izgradnju skoro 5 kilometara kanalizacione mreže. Posao će biti završen najkasnije za 45 radnih dana, kazao je direktor „Vodokanala“.
Trenutno je u toku izgradnja primarnog kolektora u ulici Stevana Kojića i Đure Jakšića od Radivoja Simića do Dimitrija Tucovića. Ovo je ujedno i najduža deonica koja obuhvata izgradnju oko 2 km kanalizacione mreže. Gradi se i u delovima Republikanske, Sinđelićeve i Novosadske.

U toku je i postupak javne nabavke za izgradnju sekundarnog kolektora u ulici Petefi Šandora, Republikanska, Doža Đerđa, Tančić Mihalja i Dimitrija Tucovića u ukupnoj dužini od 1.450 metara.

Celokupna vrednost ovih investicija je oko 102 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Fonda za zaštitu životne sredine.

„Vetar u leđa“ radovima i projektima „Vodokanala“ dala je lokalna samouprava koja je na konkursu resornog sekretarijata učestvovala sa 20% sredstava, kazao je Grbić i dodao da će se zahvaljujući tome povećati broj korisnika fekalne kanalizacije, a korist će biti višestruka.

Na pitanje zašto se kanalizacija gradi parcijalno u delovima ulica i na koji način su odabrane lokacije na kojima će se izvoditi radovi, Grbić je odgovorio da je reč o projektima koji su sačinjeni 2007. i 2008. godine, kaže se na zvaničnom portalu opštine Bečej, prenosi eKapija.

Ukoliko se ovakav trend investicija nastavi, u narednih od 5 do 7 godina u ceo grad će biti pokriven kanalizacionom mrežom, rekao je Grbić i dodao da će domaćinstva, po završetku aktuelnih radova, moći da se priključe na kanalizaciju.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti