Banja Luka dobila na poklon solarno drvo

Foto-ilustracija: DemandEnergyEquality.org

Uručivanjem ručno izrađene replike solarnog drveta gradonačelniku Igoru Radojičiću na simboličan način je ozvaničen početak saradnje kompanije Telemaks i grada Banja Luka, što predstavlja jedan u nizu projekata u sklopu partnerstva koje su gradske vlasti ponudile društveno odgovornim kompanijama.

– Zahvaljujem se kompaniji Telemak koja se priključila raznim akcijama koje grad sprovodi. Jedan od naših ciljeva je da imamo uredan, zeleni grad sa uređenim ulicama, alejama, parkovima, dječijim igralištima, sportsko-rekreativnim zonama, a u takvu viziju grada odlično se uklapa solarno drvo. Nadam se da ćemo mesto za njega naći u šetališnoj zoni u centru grada – rekao je Radojičić dodajući da će se šetališna zona u centru uskoro dodatno sređivati.

Direktorka kompanije Telemaks  Arijana Maksimčuk istakla je čvrstu opredjeljenost ove kompanije u pogledu kreiranja inovativnih i ekološki efikasnih rešenja.

– Solarno drvo transformiše solarnu energiju u električnu što će građanima i turistima omogućiti punjenje baterija mobilnih telefona i ostalih pametnih uređaja u centru grada. Pored ove praktične primene želja nam je da podignemo svest građana o obnovljivim izvorima energije kao potencijal koji se ne koristi dovoljno. Mi ćemo, kao i do sada, nastojati da Banja Luci donesemo budućnost danas – rekla je Maksimčuk, prenosi portal Banjaluka.net.

Solarno drvo predstavlja metalnu konstrukciju koja izgledom podseća na stablo sa granama na čijim vrhovima se nalaze solarni paneli koji će, koristeći sunčevu energiju, proizvoditi energiju koja će se dalje koristiti za punjenje baterija mobilnih telefona, tableta, prenosivih računara i multimedijalnih uređaja solarnom energijom.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti