Američka kompanija “Rivijan” otvorila tehnološki centar u Beogradu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Američki proizvođač električnih automobila “Rivijan” (Rivian) otvorio je tehnološčki centar u Beogradu u kom će biti zaposleno 200 inženjera.

Otvaranju tehnološkog centra prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Kristofer Hil i Vasim Bensaid, viši potpredsednik za razvoj softvera kompanije.

Predsednik Vučić istakao je da se nada da je otvaranje ovog centra samo početak i prvi stadijum, te da će se električna vozila i proizvoditi u Srbiji, navodi se na sajtu predsedništva.

Srbija je danas na inovativno-tehnološkoj mapi i RND i tehničkih centara u svetu sa najinovativnijom kompanijom u svetu bljesnula punim sjajem i zato svaki građanin treba da bude ponosan“, poručio je predsednik i dodao da će ove godine spoljnotrgovinska razmena između Srbije i SAD-a biti u vrednosti 1,4 milijarde dolara, što je 33 odsto više nego prošle godine.  

Pročitajte još:

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil je istakao da mu je velika čast što prisustvuje otvaranju tehnološkog centra. 

„Naše prijateljstvo sa Srbijom raste i jača, a ova investicija nije samo razvoj u tehnološka rešenja, već investicija u budućnost ove zemlje, u mlade, u jedno prijateljstvo koje ima sjajnu budućnost“, rekao je američki ambasador Hil. 

Viši potpredsednik za razvoj softvera kompanije „Rivijan“, Vasim Bensaid objašnjava da su kompaniji potrebni najbolji inženjeri na svetu , te i da su namenski birali Beograd, koji ima aktivnu tehnološku scenu.

Kompanija „Rivijan“ je osnovana 2009. godine i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila. 

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti