Akademija o geotermalnoj energiji u aprilu u Novom Sadu

skup o geotermalnoj energiji skupstinavojvodine.gov.rs

Na Jesenjem zasedanju Komiteta 1 Skupštine evropskih regija koje je održano u Arnhemu u Holandiji 5. novembra 2014. godine odlučeno je da će se u Skupštini AP Vojvodina sledeće godine održati trening Akademija o korišćenju geotermalne energije.

Predstavnici Skupštine AP Vojvodine gospođa Ana Tomanova Makanova i gospodin Milivoj Vrebalov na ovom zasedanju prezentovali su potencijale AP Vojvodine iz ove oblasti. Takođe su planirani radni sastanci sa predstavnicima regija iz Norveške, Švedske i Holandije navedeno je u saopštenju Skupštine AP Vojvodine.

Akademija o korišćenju geotermalne energije će se održati u aprilu 2015. godine u Novom Sadu. Inicijativa za ovaj događaj pokrenuta je na zasedanju Radne grupe za klimatske promene i energiju Skupštine evropskih regija koja je održana u junu 2014. godine u Lionu.

Gospođa Ana Tomanova Makanova i gospodin Milivoj Vrebalov istakli su da je održavanje ove akademije u Vojvodini rezultat unapređenja saradnje sa drugim regionima.

Gospodin Vrebalov dodao je da je potrebno veće iskorišćenje obnovljivih izvora energije kako bi Republika Srbija i AP Vojvodina postale manje zavisne od energenata.

Sandra Jovićević

foto: skupstinavojvodine.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti