Razvijen punjač za električne automobile na sunčevu svetlost (VIDEO)

Električna vozila postaju naša sadašnjost, sve ih je viša na ulicama naših gradova. Za njihovo neometano funkcionisanje neophodna je i dobro rasprostranjena mreža punjača. Često vlasnici vozila na struju moraju da naprave detaljan plan puta i punjenja vozila. U trci za što povoljnijim prevozom i čistom energijom za električne automobile razvijeno je više sistema punjena na solarnu energiju.

Pored već ranije predstavljenog punjena automobila na struju iz vlastitih solarnih panela, sada je predstavljen način punjenja električnih automobila na bilo kojoj lokaciji. Najnoviji izum „GoSun“ je EV solarni punjač, uređaj koji postiže upravo ono što njegovo ime implicira, punjenje baterije samo uz pomoć besplatne solarne energije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели GoSun (@gosun)

Ovaj način punjenja omogućava da pređete 48 kilometara svaki dan samo uz snagu sunca. Celokupno „postrojenje“ izgleda veoma elegantno, a upakovan je u krovni kofer. Dok je zatvoren sistem može da proizvede 200 W energije, a ako pustite niz panela preko automobila snaga je 1.200 W.

„EV Solarni punjač dolazi unapred sastavljen i može se montirati na krovni nosač automobila za samo 20 minuta. Dizajniran je tako da ima veliku izdržljivost, podnosi sve brzine do 100 MPH i vetrove do 30 MPH kada je raširen“, navode njegovi stvaraoci.

Iako ovo nije prvi sistem koji istražuje ovu ideju, jedan  je od najnovijih, a ako ste se pitali kada bi mogao biti u upotrebi, odgovor je već naredne godine.

Pročitajte još:

Ovaj način punjenja pojednostaviće punjenje vozila na struju, jer sve što treba da uradite je da ostavite ovu napravu raširenu na vašem automobilu.

„GoSun“ kompaktni krovni nosač sadrži 1.200 vati solarnog napajanja, dovoljno da pokrije oko 80 odsto godišnje kilometraže vozila.

Solarna energija je prirodni saveznik električnih vozila, a osim solarnih panela koji pružaju čistu energiju koja može napajati baterije i pomoći vam da uštedite na računima za energiju stalno se traže novi načini koji će pojednostaviti napajanje, a novi model elektrana koje idu zajedno sa automobilom sigurno će doprineti tome.

Jasna Dragojević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti