Bliži se savetovanje ENERGETIKA 2024

Foto: Savez energetičara / Promo

Međunarodno savetovanje ENERGETIKA 2024, koje će se održavati od 25. do 28. juna na Zlatiboru, dolazi u godini u kojoj bi trebalo da postanu vidljiviji pozitivni efekti dekarbonizacije energetike, transporta i industrije sa ciljem saniranja posledica klimatskih promena i sve intenzivnijeg zagađenja životne sredine.

Posebna pažnja biće usmerena na inovacije u energetici gledano očima mladih jer je priprema i uvođenje mladih u istraživačke, privredne i društvene tokove od presudnog značaja za razvoj Srbije, stav je Saveza energetičara.

Zbog toga će jedan od ciljeva predstojećeg savetovanja biti podsticanje energetskih kompanija da započnu sa formiranjem „berze poslova za mlade energetičare“.

Pročitajte još:

U okviru ovog Međunarodnog savetovanja planiraju se uvodna pozivna predavanja, oralne prezentacije, poster prezentacije, promotivno-marketinške prezentacije i izložbe o dostignućima u energetici, industriji, komunalnim sistemima, saobraćaju, zgradarstvu, obnovljivim i novim izvorima energije, studentski akademski projekti kao i nekoliko okruglih stolova sa aktuelnim temama.

Na savetovanju ENERGETIKA 2024 biće svečano uručena priznanja za naučno-istraživačke doprinose i diplome sa novčanim nagradama za studentska ostvarenja

Ovo međunarodno savetovanje je uvek bilo i omiljena tribina na kojoj su stručnjaci sa univerziteta, naučnih instituta i privrede, iz zemlje i sveta, izlagali svoje naučne rezultate i diskutovali o njima, od kojih su oni koji su prolazili recenzentsku proceduru objavljivani u poznatom naučnom časopisu „ENERGIJA, EKONOMIJA, EKOLOGIJA“ i drugim visoko rangiranim svetskim naučnim časopisima.

Detaljnu agendu savetovanja ENERGETIKA 2024 možete pogledati ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti