Akcija košenja i uklanjanja ambrozije u Vrbasu

 

Foto: Ekološki pokret Vrbasa
Foto: Ekološki pokret Vrbasa

Ekološki pokret Vrbasa još je organizovao zajedničku akciju košenja na prostoru Treće mesne zajednice u Vrbasu.

Učesnici akcije bile su mehanizovane ekipe Karneksa, Vitala, Šećerane Bačka, pp Sava Kovačević, Komunalca, DP Bačka i JVP Vode Vojvodine.

Pokošeno je oko 10 hektara korova oko Šlaisa, od kojeg je gotovo 50 posto bila ambrozija, pomoćni fudbalski tereni i zelene površine oko regionalnog puta ka industrijskoj zoni u Vrbasu.

Ekološki pokret Vrbasa je inspekciji prijavio nekoliko divljih deponija šuta koje je košenje otkrilo a deo akcijaške ekipe pokupio je 30-tak džakova razbacanog smeća.

Ekološki pokret Vrbasa je zahvalan svim učesnicima na važnom poslu koji su obavili i još jednom pokazali kako se sa malo dobre volje mogu rešavati veliki problemi.

Akciju Ekološkog pokreta Vrbasa su pomogli Ministarstvo zaštite životne sredine, Industrija mesa Karneks, restoran Jesenjin. Akcija je deo naše kampanje „Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu“, koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect, kojeg sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti