60 miliona dinara vinarima i proizvođačima rakije i piva

Foto-ilustracija: Pixabay-https://www.tshirtsuperstar.com/collections/beer-shirts

Vojvođanski vinari i proizvođači rakije i piva potpisali su ugovore o sufinansiranju nabavke opreme u ukupnoj vrednosti od 60 miliona dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinske Vlade.

Kako je istakao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, na konkursu za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju vina i rakije podržano 39 proizvođača, sa 50 miliona dinara, dok je novac za opremu dobilo šest malih pivara.

On je dodao da su svi koji su podneli validne prijave dobili sredstva, te da je maksimalan iznos po prijavi bio dva miliona dinara.

„Do 50 odsto investicije podržao je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, odnosno 60 odsto za proizvođače mlađe od 40 godina, žene i za one koji rade u otežanim uslovima“, naveo je Božić i dodao da su proizvođači, između ostalog, dobili sredstva za nabavku opreme za fermentaciju, za punjenje boca i nabavku flaša za vino.

Resorni sekretar je naglasio da ovakav vid pomoći vinarima mnogo znači, te da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i naredne godine nastaviti sa podrškom.

Prema rečima Božića, u planu je raspisivanje konkursa za ruralni turizam, kojim će takođe biti podržani i proizvođači vina, rakije i piva.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti