5E serija lakih traktora s ekološkim motorima najbolja na Novosadskom sajmu

 

Foto: Novosadski sajam

Na Međunarodnim sajmovima „Lorist” ocenjivačke komisije Novosadskog sajma vrednovale su i kvalitet svežeg voća i povrća, stonog grožđa, opreme za lov i ribolov, lekovitog bilja i preparata od lekovitog bilja, a juče su najboljima uručena najviša priznanja.

Veliki šampionski pehar uručen je kompaniji „KITE DOO” u Novom Sadu za novu, visokokvalitetnu 5E seriju lakih traktora s ekološkim motorima kontrolisane emisije izduvnih gasova.

Isto priznanje pripalo je i kompaniji „Herba svet” za bogat asortiman vrlo kvalitetnih proizvoda, dok je „Grof MBM” zaslužio Veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet ocenjenih eksponata. „Ajduk agrar”, vlasnika Nikole Ajduka iz Despotova, dobitnik je Velikog šampionskog pehara za vrhunsku proizvodnju i kvalitet svežeg povrća , dok je kompanija „13. jul Plantaže” iz Podgorice, Crna Gora, ovo priznanje osvojila za proizvodnju breskve, visokokvalitetnog loznog sadnog materijala i stonog grožđa.

Foto: www.kitedoo.rs

Pehar Novosadskog Sajma za najviši kvalitet ocenjenih eksponata, kao i uobičajeno zapaženi nastup na Novosadskom sajmu, uručen je JP „Vojvodinašume” iz Petrovaradina. „Rasadniku Kačarević Verko” iz Vinče kod Topole, Pehar Novosadskog Sajma uručen je za vrhunski kvalitet sadnog voćnog materijala, a „LJ-bilju” iz Ljubinja u Republici Srpskoj – BIH, ovo priznanje uručeno je za prikazani kvalitet proizvoda na bazi lekovitog i aromatičnog bilja.

 Ove godine na 51. međunarodnim sajmovima „Lorist“ objedinjeno su nastupili nacionalni parkovi, a diplome Novosadskog sajma uručene su nacionalnim parkovima Fruška gora, Kopaonik, Đerdap, Tara i Kozara.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti