Novoizgrađen park na Petlovom brdu u opštini Rakovica

 

Foto: Grad Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković obišli su danas novoizgrađeni park na Petlovom brdu u opštini Rakovica.

Park je uređen na molbu žitelja ovog kraja i nalazi u Ulici 11. krajiške divizije, između zgrada.

Događaju su prisustvovali sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, te direktori „Zelenila – Beograd” Slobodan Stanojević i „Beograd-puta” Ivan Tejić.

Zamenik gradonačelnika je tom prilikom istakao da je park najbolji primer kako se radi u gradu proteklih godina.

Foto: Grad Beograd

– Ovo je bila potpuno neuređena površina, koja se čak nije mogla ni nazvati zelenom i gde deca nisu mogla da se igraju. Zahvaljujući inicijativi građana, a potom i opštini Rakovica koja ih prosleđuje gradu, „Zelenilo – Beograd“ je kompletno uredilo ovaj park.

Radovi su koštali oko pet i po miliona dinara, a park se prostire na više od hiljadu i po kvadratnih metara sa nekoliko celina. Ima deo namenjen deci, deo za odrasle, kao i prostor koji može da se koristi za teretanu na otvorenom. Sve će to umnogome olakšati ljudima koji ovde žive, rekao je Goran Vesić.

Foto: Grad Beograd

On je podsetio da je grad u poslednje četiri godine u Rakovici obnovio devet dečjih igrališta, sedam teretana, pet sportskih terena, dva prostora za kućne ljubimce, jedan plato i na desetine staza i stepeništa.

– U pojedinim delovima Beogradae ima dosta infrastrukturnih problema jer, nažalost, dugo nije ulagano, a takođe i kada su zidane zgrade nije postojala potreba za ovakvim igralištima koja su danas nužna i predstavljaju neku vrstu komfora 21. veka.

Zato je neophodno da što više ulažemo u ovakve prostore, kako bi građani imali veći komfor i bolji kvalitet života. Nezavisno od velikih projekata koje radimo, ljudi najbolje osete da se nešto promenilo u njihovom životu kada nedaleko od mesta stanovanja imaju ovakve uređene površine, naveo je Vesić, dodajući da je u čitavom gradu obnovljeno 230 od 1.800 dečjih igrališta, te da ako se nastavi ovim tempom, većina će u narednom periodu biti uređena po svim bezbednosnim evropskim standardima.

On je zamolio da se igrališta čuvaju jer se neretko dešava da se novac građana opet ulaže u nešto što je već sređivano.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti