Obezbeđena sredstva za energetsku sanaciju zgrade Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ u vrednosti od milion evra

Foto: Wikipedia/Aca

Nedavno su predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović i direktor firme Ramark, Radovan Marković potpisali Ugovor o rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ u vrednosti od milion evra, a sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Rekonstrukcija će obuhvatiti izvođenje radova na energetskoj sanaciji zgrade sa pratećim radovima za kompletiranje fasade objekta, zamenu svih postojećih vrata i prozora, kao i zamenu spoljašnjih venecijanera roletnom sa aluminijumskim lamelama.

U okviru mašinskog dela koji se odnosi na zamenu sistema grejanja, predviđena je ugradnja termostatskih ventila, hidrauličko balansiranje mreže sistema cenralnog grejanja i ispiranje mreže, izrada solarnog sistema za zagrevanje sanitarne tople vode, kao i ugradnja nove automatike i izrada sistema za praćenje, kontrolu i upravljanje sistemom centralnog grejanja.

Projektom je predviđena i sanacija i finalna obrada stepeništa i rampi, krečenje i zamena plafona u hodnicima i sanitarnim čvorovima, kao i zamena postojećih vodovodnih i kanalizacionih cevi, zidnih i podnih pločica i demontaža i montaža nove sanitarne opreme.

Rekonstrukciju će izvesti konzorcijum firmi Ramark, Ortel i Interklima.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti