400 investitora zainteresovano za 143 lokacije MHE iz drugog Javnog poziva

mini hidroelektranaMinistar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović juče je uručila SporazumE o međusobnoj saradnji u postupku informisanja domaćih i stranih pravnih ili fizičkih lica zainteresovanih za izdavanje energetske dozvole lokalnim samoupravama u kojima su na drugom Javnom pozivu ponuđene lokacije za izgradnju malih hidroelektrana, i to sledećim lokalnim samoupravama: Aleksinac, Valjevo, Vranje, Golubac, Despotovac, Dimitrovgrad, Žagubica, Zaječar, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Leskovac, Lučani, Mali Zvornik, Niš, Novi Pazar, Paraćin, Rekovac, Svrljig, Čajetina.

Ovom prilikom gospođa Mihajlović istakla je da se po drugom Javnom pozivu za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana u 20 opština odazvalo 400 zainteresovanih.

Izgradnjom ovih malih hidroelektrana u Srbiju će biti uloženo od oko 200 do 250 miliona evra. Ove investicije će takođe doprineti otvaranju novih radnih mesta u lokalnim samoupravama, a one će se brže razvijati zbog toga što će biti angažovana mala i srednja preduzeća, dodala je ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine gospođa Zorana Mihajlović.

U odnosu na prvi Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana, novina u drugom Javnom pozivu je da će svaka lokalna samouprava imati mentora iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine koji će biti zadužen za izgradnju malih hidroelektrana u toj lokalnoj samoupravi.

Podsetimo, drugi Javni poziv za dodelu lokacija za izgradnju malih hidroelektrana raspisalo je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine 30. decembra 2013. godine, a trajao je do 28. februara 2014. godine.

S.J.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti