15 miliona dinara udruženjima iz nedovoljno razvijenih opština

Foto-ilustracija: Unsplash (Adrian Swancar)

U okviru Programa finansiranja projekata od javnog interesa, koji je pokrenuo Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, biće dodeljeno 15 miliona dinara udruženjima sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština, stoji u saopštenju Kabineta.

Odluka je doneta za 48 udruženja iz 44 opštine koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima, prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo. Pojedinačno dodeljena sredstva po projektu su u iznosu od 150 do 450 hiljada dinara i mogu se koristiti samo namenski za konkretan projekat.

Udruženja će sa Kabinetom ministra Tončeva potpisati ugovore u kojima će biti definisana međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana.

„Kao i za projekte unapređenja infrastrukture lokalnih samouprava, sa kojima smo pre samo deset dana po drugi put potpisali ugovore u vrednosti od 320 miliona dinara, i sa udruženjima sa teritorija nedovoljno razvijenih opština nastavljamo saradnju koju smo započeli prošle godine. Zahvaljujem se kolegama u Vladi Srbije što su prepoznali značaj koji realizacija ovih projekata ima za milion stanovnika opština koji takođe imaju pravo na kvalitetan život uprkos nivou razvoja svojih opština. Održivost o kojoj se toliko priča poslednjih godina se pokazuje na delu i još jednom podvlačim da će i lokalne samouprave i udruženja sa teritorija nedovoljno razvijenih opština imati maksimalnu podršku Kabineta“ izjavio je ministar Novica Tončev.

Udruženja su aplicirala sa projektima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti