Zvezdara u akciji sređivanja opštine

Foto-ilustracija: Pixabay

Opština Zvezdara rešila je problem odlaganja komunalnog otpada u Ustaničkoj 244 i na dečjem igralištu u Bajdinoj ulici.

Uklonjene su mini-deponije koje su se nalazile na obe lokacije i prostor je očišćen, a dečje igralište u Bajdinoj ulici je spremno za igru najmlađih.

Iz ove opštine apeluju na građane da ne bacaju smeće na mestima koja nisu predviđenaza to, te da čuvaju parkove, igrališta i zelene površine kako bi u njima mogla da se igraju deca, ali da ih koriste i uživaju svi stanovnici Zvezdare.

Takođe, brzom reakcijom Opštine Zvezdara a uz pomoć JКP ,,Zelenilo Beograd” popravljene su klackalice i klupa koje su polomljene u vandalskom činu koji se dogodio pre par dana na dečjem igralištu u ulici Mirijevski venac 10-12. Radnici ,,Zelenila” postavili su na istom igralištu i dve nove klupe.

Još jedna lepa vest je da je juče započeto čišćenje korita Čukaričkog rukavca od nataloženog mulja, a rok za završetak radova je 60 radnih dana.

Foto: Marija Stepanović

Radovi se sprovode u cilju rešavanja problema u Čukaričkom rukavcu, a na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja na terenu, kojim je konstatovan minimalan proticaj vode u rukavcu i na ušću Topčiderke u rukavac.

JVP “Srbijavode” će sprovesti radove na čišćenju korita Čukaričkog rukavca od nataloženog mulja i na taj način omogućiti proticaj vode u rukavcu prema reci Savi”, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Postupajući po prijavi građana, izvršeno je i uzorkovanje vode od strane Agencije za zaštitu životne sredine, kojim je utvrđena povećana koncentracija amonijaka i nitrata, a znatno smanjena količina kiseonika kao posledica raspada organskih materija.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti