Zrenjanin: Raspisana dva Javna poziva za sufinansiranje poljoprivrede

Foto-ilustracija: Unsplash (Irewolede)

Grad Zrenjanin raspisao je dva javna poziva – prvi je Javni poziv za podnošenje zahteva za sufinansiranje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u 2024. godini, dok je drugi Javni poziv za podnošenje prijava za korišćenje sredstava za unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu.

Prvi Javni poziv ima za cilj podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava u 2024. godini na teritoriji grada Zrenjanina, a bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom Javnom pozivu iznose četiri miliona dinara. Ova bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 80 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 200.000 dinara.

Kako se navodi na sajtu grada Zrenjanin, bespovratna sredstva namenjena su za investicije u Sektor mleko, Sektor meso, Sektor proizvodnje konzumnih jaja, Sektor voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće i Sektor ostali usevi (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i drugi)

Pročitajte još:

Drugi Javni poziv raspisuje se u cilju realizacije mere za unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada za 2024. godinu i obuhvata dodelu sredstava za nabavku sadnog i semenskog materijala dozvoljenog za upotrebu u organskoj proizvodnji, zatim za kontrolu zemljišta i plodova, sertifikaciju organske proizvodnje, kao i za druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju a deo su ostalih mera ruralnog razvoja (odnosno troškovi nabavke sitnih alata, opreme i mehanizacije za organsku proizvodnju, opreme za odizanje plastenika, biozaštite, klasmana za usejavanje semena, agrotekstila za pokrivanje od smrzavanja, mreža za zasenčenje, traka za navodnjavanje kap po kap i prateće opreme, folija za malčiranje i folija za plastenike).

Ukupna sredstva za ove namene iznose dva miliona dinara i obezbeđena su u budžetu grada za 2024. godinu, a iznos podsticaja po korisniku iznosi do 200.000 dinara.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti