Zorana Mihajlović: Planirane reforme u oblasti finansija, privrede, poljoprivrede i energetike unaprediće poslovno okruženje u Srbiji

Foto: Vlada Republike Srbije

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče da su planirane reforme u oblasti finansija, privrede, poljoprivrede i energetike, koje će dodatno unaprediti poslovno okruženje u Srbiji.

Zorana Mihajlović je, na predstavljanju rezultata „Bele knjige 2018“, izjavila da da je najveći napredak postignut u građevinarstvu i transportu, ali da je potrebno još efikasnije sprovođenje reformi i u drugim oblastima.podsetila na to da je uvođenje elektronskih građevinskih dozvola dovelo Srbiju u prvih deset, odnosno 11 na svetu, na „Duing biznis“ listi Svetske banke.

– Nadamo se da ćemo moći da i u drugim oblastima budemo tako visokorangirani kao što smo u izdavanju građevinskih dozvola. Naš cilj je moderna Srbija i da idemo napred u svemu što radimo, poručila je Mihajlović.

Kad je reč o građevinarstvu, ona je naglasila da je planirano da do kraja 2020. godine imamo u potpunosti elektronski katastar, i dodala da je u toku sprovođenje i projekta e-Prostor, koji se odnosi na digitalizaciju prostornih planova.

U „Beloj knjizi 2018„, Savet stranih investitora uvrstio je građevinsko zemljište i izgradnju, zajedno sa transportom, među tri oblasti sa najboljim učinkom u sprovođenju preporuka ovog poslovnog udruženja u protekloj godini.

Savet stranih investitora je poslovna asocijacija koje okuplja 122 kompanije, čije ukupno ulaganje u Srbiju iznosi više od 33 milijarde evra, i koje direktno zapošljavaju više od 100.000 ljudi u Srbiji.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti