Zeleni savet raspisao konkurse u cilju obeležavanja ekološki važnih datuma

Foto: uzice.rs

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje i Svetskog dana zaštite životne sredine, Zeleni savet Užica je raspisao dva konkursa, jedan za najbolji literarni rad u okviru poezije i proze, gde je tema „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“ i drugi, foto konkurs na temu „Moje skriveno mesto u Klisuri“.

Konkurs za najbolji literarni rad je namenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Užica. Cilj konkursa je podsticanje razvoja ekološke svesti, upoznavanje sa problemima sa kojima se suočavaju ekosistemi i način na koji se može poboljšati stanje životne sredine. Tema konkursa ima za cilj i afirmaciju klisure reke Đetinje kao oaze biodiverziteta nadomak grada.

Najbolja tri rada po oceni žirija dobiće nagrade, a učenici radove mogu predati najkasnije do utorka 15. maja 2018. godine.

Drugi konkurs je foto konkurs i on je namenjen svim zainteresovanim sugrađanima, amaterima fotografije i ljubiteljima prirode da kroz objektiv zabeleže i prikažu svoje viđenje klisure Đetinje. Ideja Saveta je da kroz ovaj foto konkurs skrene pažnju na pitanje ekologije i očuvanje životne sredine.

Sve dostavljene fotografije biće izložene prilikom proglašenja pobednika u Svečanoj sali Gradske kuće. Tri najbolje fotografije po oceni žirija biće nagrađene. Fotografije se predaju najkasnije do utorka 15. maja 2018. godine.

Proglašenje pobednika oba konkursa i dodela nagrada održaće se 5. juna u Svečanoj sali Gradske kuće.

Članica Gradskog veća Grada Užica, Dunja Đenić je pričajući o aktivnostima Zelenog saveta i obeležavanju međunarodnih ekološki važnih datuma rekla da je cilj Saveta da poveća informisanost sugrađana u ovoj oblasti i podstakne ih da se što veći broj njih uključi u proceduru donošenja odluka vezanih za zaštitu životne sredine.

izvor: uzice.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti