Zbog havarije u RB Kolubara neće biti ugroženo snabdevanje strujom

Foto-ilustracija: Unsplash (American Public Power Association)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da je u Rudarskom basenu Kolubara noćas na polju E došlo do havarije, u kojoj nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja opreme.

Nakon obilaska kopa, ministarka je u izjavi za agenciju Tanjug objasnila da je došlo do klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je značajan za istočno polje E, istakavši da neće biti ugroženo snabdevanje strujom i toplotnom energijom Lazarevca i okolnih mesta.

Ministarka je ukazala na to da je neophodno nastaviti nadgledanje trafo-stanice, koja trenutno nije ugrožena, dodavši da ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja obezbeđuje grejanje u Lazarevcu.

Pročitajte još:

Ona je naglasila da zabrinjava to što je proizvodnja uglja u Kolubari u poslednje dve nedelje 30 odsto manja, ocenivši da će zbog ove havarije biti još niža.

„Moramo da radimo na većim količinama deponija uglja, to jest, zalihama ovog energenta kako naš energetski sistem i snabdevanje građana električnom energijom ne bi bili dovedeni u pitanje’’, rekla je ministarka Đedović.

Izvor: Vlada Republike Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti