Završeni konkursi Pokrajinskog sekretarijata za sufinansiranje energetski održivih farmi i štedljive javne rasvete

psemr

U petak 7. novembra 2014. godine završeni su konkursi za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi i štedljive javne rasvete.

Pravo učešća na konkursu za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi imali su zemljoradničke zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva, privredna društva i preduzetnici registrovani za uzgoj životinja na teritoriji AP Vojvodine. Ova sredstva se mogu iskoristiti za nabavku i montažu kotlova na biomasu i adaptaciju postojećih sistema za grejanje koji proizvode toplotnu energiju iz fosilnih goriva i dodavanje novog kotlovskog postrojenja za primarno korišćenje biomase u energetske svrhe.

Sredstva koja će biti dodeljena za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete mogu se iskoristiti za zamenu postojećih svetiljki sa štedljivim izvorima svetlosti i zamenu ili nabavku i montažu sistema za upravljanje javnom rasvetom u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine.

Svi zainteresovani mogli su konkurisati samo sa jednim projektom, a prema različitim kriterijumima vršiće se bodovanje na osnovu kojeg će biti dodeljena podsticajna sredstva.
Ukupan iznos podsticajnih sredstava za projekat energetski održivih farmi iznosi 20 miliona dinara, dok je za projekat štedljive javne rasvete opredeljeno skoro 10 miliona dinara.

U narednom periodu Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine objaviće rezultate konkursa.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti