Završen projekat Užica i Tuzle iz oblasti upravljanja otpadom

otpad euractiv.rs

Predstavnik JKP „Duboko“ iz Užica gospodin Ivan Đurić saopštio je da je završen zajednički projekat između komunalnih preduzeća iz Tuzle i Užica iz oblasti upravljanja otpadom. On je istakao da je projekat trajao nešto više od godinu dana, kao i da je njegova vrednost bila 317 hiljada evra. Projekat se sprovodio u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim rečima, projekat je sproveden u skoro 30 školskih ustanova u Tuzli i Užicu, a obuhvatio je oko 20 hiljada učenika i oko hiljadu zaposlenih. Postavljene su kante za primarnu selekciju otpada za PET ambalažu, papir, aluminijumske limenke i mešani otpad, istakao je gospodin Đurić.

Predstavnik JKP „Komunalac“ iz Tuzle gospodin Edin Dizdarević dodao je da su kroz ovaj projekat kupljena dva kamiona za transport sirovina, oko 500 kanti za separaciju otpada, 14 kontejnera i oko 2 tone specijalnih kesa. On je istakao da je do sada prikupljeno dovoljno otpada za jedan fudbalski stadion, odnosno za oko 5 hiljada kvadratnih metara.

Sandra Jovićević

foto: euractiv.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti