Završen projekat Eko Info u Kragujevcu

Foto: kragujevac.rs

U Biznis inovacionom centru u Kragujevcu održana je završna konferencija projekta Eko Info – Nove veštine za kreativne mlade ljude.

Član Gradskog veća za obrazovanje gospodin Nedeljko Manojlović govorio je o aspektima projekta i istakao da je postignutim rezultatima i uključenjem broja mladih projekat opravdao svoje postojanje a svakako je postigao cilj o podizanju ekološke svesti mladih i unapređenje njihovih znanja i veština. Poseban aspekt ovog projekta jeste upoznavanje mladih, druženje, uzajamne poste i prijateljstva dok specifičnu težinu daje činjenica da su glavni akteri mladi ljudi, rekao je prof. dr Manojlović i dodao da je naročito interesantna ideja koja je krenula sa realizacijom, a to je početak izgradnje Školskog biološkog centra koji bi u budućnosti koristio ne samo učenicima i studentima već može obogatiti i turistički potencijal grada Kragujevca.

Prema rečima profesora Manojlovića, posle razgovora sa koordinatorom Milanom Gabarićem i menadžerom projekta Ahimom Rimanom, izveden je zajednički zaključak i predlog da Biološki centar bude usmeren i obogaćen kako na polju botanike i ekologije, tako i na polju farmacije i da grad uvek podržava takve projekte.

Na završnoj konferenciji učesnicima projekta i volonterima uručeni su sertifikati i zahvalnice.

izvor: kragujevac.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti