Završen konkurs za dodelu sredstava za korišćenje solarne energije i rekuperacije na farmama ovaca i koza

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine 22. septembra 2015. godine doneo je odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vodeu kombinaciji sa sistemima za rekuperaciju toplote na farmama ovaca i koza.

Bespovratna finansijska sredstva dobilo je 12 farmi; najveći iznos dodeljenih sredstava je 757600 dinara, dok je najmanji 564000 dinara. Ukupan iznos dodeljenih sredstava je preko 7,7 miliona dinara.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 5. avgusta 2015. godine Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode u kombinaciji sa sistemima za rekuperaciju toplote na farmama ovaca i koza. Dodeljena sredstva mogu biti iskorišćena za adaptaciju postojećeg sistema za zagrevanje tople potrošne vode, odnosno hlađenje mleka nabavkom i montažom sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim termalnim kolektorima i pratećom instalacijom, kao i za rekonstrukciju postojećeg sistema za grejanje tople potrošne vode, odnosno hlađenja mleka, dodavanjem sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim kolektorima kako bi se omogućilo alternativno i jeftinije zagrevanje tople potrošne vode.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti