Dodeljena sredstva za realizaciju projekata energetski održivih farmi mlečnih krava

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine 22. septembra 2015. godine doneo je odluku o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava.

Po ovom konkursu dodeljeno je skoro 20 miliona dinara, i to za 33 poljoprivredna gazdinstva na teritoriji AP Vojvodine. Najveći iznos dodeljenih sredstava je 758 hiljada dinara, dok je najmanji 450 hiljada dinara.

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine raspisao je 5. avgusta 2015. godine Javni konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava. Bespovratna podsticajna sredstva mogu se iskoristiti za sufinansiranje realizacije projekata u svrhu pripreme toplotne potrošne vode korišćenjem solarne energije u kombinaciji sa sistemom za rekuperaciju toplote i to za adaptaciju postojećeg sistema za zagrevanje potrošne tople vode, odnosno hlađenje mleka nabavkom i montažom sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim termalnim kolektorima i pratećom instalacijom, kao i za rekonstrukciju postojećeg sistema za grejanje potrošne tople vode, odnosno hlađenja mleka dodavanjem sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim kolektorima kako bi se omogućilo alternativno i jeftinije zagrevanje tople potrošne vode.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti