Zatvor u Sremskoj Mitrovici dobio priznanje na Sajmu hortikulture

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije dobila je posebno priznanje na 24. Međunarodnom sajmu hortikulture „Beoplantfer“ na kome je svoje proizvode predstavilo više od 100 izlagača iz zemlje i inostranstva, saopšteno je iz Uprave.

Foto: pixabay

Priznanje za asortiman i kvalitet transportnih uređaja (traktorske prikolice i teške drljače) dodeljeno je Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici koji proizvodi poljoprivredne prikolice „Dubrava“ od tri i po, četiri, pet, osam i deset tona.

KPZ je na sajmu prikazao i druge proizvode iz svojih pogona, poput žardinjera i garnitura od kovanog gvožđa, a posetioci sajma su mogli da se kataloški upoznaju i s drugim proizvodima teške mehanizacije.

Proizvodni program baštenskog i parkovskog mobilijara i prateće opreme izložili su i kazneno-popravni zavodi iz Požarevca (Zabela), Niša, Sombora, Vaspitno-popravni dom u Kruševcu i Okružni zatvor u Novom Sadu.

Posebnu pažnju posetioca privukle su ljuljaške, vrteške i klackalice za decu koje se proizvode u KPZ u Nišu, kao i cveće koje uzgajaju štićenici Vaspitno-popravnog Doma, kaže se u saopštenju Uprave.

Takođe se navodi da proizvodni pogoni postoje u svim kazneno-popravnim zavodima i prvenstveno su namenjeni obuci i upošljavanju osuđenih lica kako bi im se pomoglo da što lakše pronađu posao po isteku kazne.

Ovo je peta godina za redom da Uprava za izvršenje krivičnih sankcija učestvuje na Međunarodnom sajmu hortikulture u Beogradu.

Prošle godine je KPZ u Požarevcu (Zabela) dobio diplomu za parkovski mobilijar, podseća se u saopštenju.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti