Za rekultivaciju napuštenih kopova 46 miliona dinara

Foto: vojvodina.gov.rs

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, uručio je 13 ugovora, čija je ukupna vrednost 46 miliona dinara, za rekultivaciju napuštenih kopova bez titulara na teritoriji Vojvodine.

Prema Grbićevim rečima, bespovratna podsticajna sredstva dodeljena su lokalnim samoupravama i mesnim zajednicama na osnovu desetak kriterijuma, koji su, između ostalog, uvažavali udaljenost kopa od urbanog dela grada, vrednost projekta, da li je kop upisan u katastar napuštenih kopova, vrstu rekultivacije, razvijenost opštine i drugo. Sekretar Grbić je dalje naveo da je pojedinačna vrednost dodeljenih ugovora oko tri i po miliona dinara, te da će ta sredstva biti potrošena za pošumljavanje, izgradnju dečjih igrališta, i druge namene koje su u odobrenim projektima definisane.

Sredstva za rekultivaciju napuštenih kopova dodeljena su Gradu Zrenjaninu, zatim opštinama Novi Kneževac, Novi Bečej, Čoka, Žabalj, Sečanj, Žitište i Vrbas, kao i mesnim zajednicama Mokrin, Bašaid, Kumane, Bačko Petrovo Selo i Donji Tovarnik.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti