Za projekte pošumljavanja dodeljeno blizu 100 miliona dinara

Foto-ilustracija: Unsplash (Noah Buscher)

Korisnici koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na konkursu za pošumljavanje novih površina potpisali su ugovore pri čemu im je uručeno blizu 100 miliona dinara, piše na sajtu Pokrajinske Vlade.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdvojio je za meru unapređenja rasadničke proizvodnje skoro 28 miliona dinara, za uređenje šumskih puteva 48 miliona i za novu meru – melioraciju degradiranih šuma u našoj pokrajini – ukupan iznos sredstava je blizu 25 miliona dinara“, precizirao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić

On je ukazao na to da u okviru pomenutih finansijskih sredstava postoji još jedna stavka koja se tiče pošumljavanja, a ukupan iznos za tu aktivnost je 50 miliona dinara.

„Konkurs koji se odnosi na podizanje novih šuma završava se 30. avgusta. Kada sagledamo meru koja se tiče podizanja novih šuma i novu meru koja obuhvata melioraciju degradiranih šuma, koja je takođe u funkciji podizanja novih šuma, ispostavlja se da imamo ukupno 75 miliona dinara za tu aktivnost. Naime, na taj način će 150 hektara degradiranih šuma biti potpuno obnovljeno“, kazao je Božić.

Pored registrovanih šumskih rasadnika, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća i ostalih korisnika koji su imali pravo da konkurišu za novu opremu za unapređivanje proizvodnje i izgradnju šumskih puteva, među potpisnicima ugovora su i dva javna preduzeća – “Vojvodinašume“ i Nacionalni park „Fruška gora“. Sredstva će im poslužiti da izgrade nove šumske puteve u vojvođanskim šumama, kao i za melioraciju degradiranih površina.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti