Za jesenju sadnju u Leskovcu izdvojeno dva miliona dinara

Foto: Milisav Pajević

Jesenja sadnja u Leskovcu, za koju su iz gradskog budžeta ove godine izdvojena dva miliona dinara, obavlja se  na više lokacija u gradu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da je za jesenju i prolećnu sadnju ove godine opredeljen iznos od četiri miliona dinara, što je za milion i po dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Radnici JKP „Komunalac“ iz Leskovca su u okviru jesenje sadnje do sada formirali drvored u Ulici Branka Krsmanovića, izvršili ozelenjavanje novoformiranih parking prostora u Ulici Moše Pijade i Topličkog ustanka, izvršili obnovu žardinjera na Trgu revolucije. Pored toga, obavljena je sadnja lišćarskog drveća kao i dekorativnog šiblja obavljena je i u parku u Norvežanskoj ulici, Mlinskoj ulici, Ulici Stojana Ljubića, Radeta Svilara, Koste Stamenkovića.

Do sada je zasađeno oko 120 komada lišćarskog drveća i 250 komada četinarskog i lišćarskog šiblja.

U ostalim naseljima u gradu izvršena je dopuna sadnicama lišćara i četinara prema rasporedu na terenu.

Sadnja  dvogodišnjeg cvetnog materijala izvršena je u već formiranim cvetnim lejama u centralnom parku, na Trgu revolucije, kružnom toku u naselju Solidarnost, kao i sadnja u Vučju, Brestovcu i Grdelici. U parku kod stadiona Dubočica obavljena sadnja lišćara, a kada vremenske prilike to dozvole planira se i otvaranje nove cvetne leje u samom parku.

U planu je i dopuna žardinjera i zelenih površina ispred glavne pošte niskim četinarskim i lišćarskim šibljem, i na Bulevaru oslobođenja sa dekorativnim šibljem.

Milisav Pajević 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti