Vreme je da „Pašnjaci Velike droplje” postanu specijalni rezervat prirode

Foto: velikadroplja.rs

Ministarstvo zaštite životne sredine oglasilo je Javni uvid u nacrt uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci Velike droplje”.

Područje Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci velike droplje” nalazi se na teritoriji opština Čoka, Kikinda i Novi Kneževac i zahvata područja katastarskih opština Jazovo, Ostojićevo, Mokrin, Sajan, Vrbica, Banatsko Aranđelovo i Krstur.

Javni uvid u nacrt uredbe o proglašenju i studiji zaštite Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci velike droplje” održaće se u trajanju od 20 dana, od 24. avgusta do 12. septembra 2017. godine.

Nacrt uredbe o proglašenju Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci velike droplje” i studija zaštite sa kartografskom dokumentacijom koje je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode biće izloženi na javni uvid svakog radnog dana od 9 do 14 časova u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Ministarstva zaštite životne sredine.

Javna rasprava o dokumentima o proglašenju i zaštiti u okviru koje će biti razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida održaće se u sredu, 13. septembra 2017. godine, sa početkom u 11 časova u prostorijama Medija centra, Mokrin.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti