Veća proizvodnja energije u termoelektranama

Aleksandar Antic

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić posetio je TE „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu i ovom prilikom je izjavio da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan, kao i da nema potrebe za uvozom električne energije.

Gospodin Antić je istakao da je u hidroelektranama smanjena proizvodnja električne energije u prethodnim danima zbog lošeg dotoka na Dunavu i Drini, ali da je proizvodnja u termoelektranama zbog toga povećana. Dodao je da se proteklih dana čak 80 odsto električne energije proizvodilo u termoelektranama, odnosno termoelektrane su proizvele preko 92 miliona kWh električne energije što su istorijski dnevni maksimumi.

Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u gospodin Dragan Jovanović izjavio je da su sva termo postrojenja u pogonu pod punim kapacitetom, kao i da se u hidroelektranama dnevno proizvodi između 15 i 20 miliona kWh električne energije.

Direktor za proizvodnju energije u TENT-u gospodin Savo Bezmarević istakao je da nema većih problema u proizvodnji energije, kao i da se svih 13 jedinica nalaze u pogonu.

Sandra Jovićević

foto: novosti.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti