Užice  – Za razvoj infrastrukture 1,7 miliona evra

Foto: Grad Užice

Grad Užice dobiće bespovratna sredstva u iznosu od 1,7 miliona evra za realizaciju projekata iz oblasti razvoja lokalne nfrastrukture i jačanja institucionalnih kapaciteta. Sredstva su opredeljena u okviru nacionalnog programa LID, koji se realizuje u saradnji sa Svetskom bankom i Francuskom agencijom za razvoj.

Sredstva koje je ovaj grad dobio mogu da se iskoriste za realizaciju projekata u oblasti rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće saobraćajne infrastrukture, kao i izgradnju novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, navodi se na sajtu grada.

Na spisku projekata za bespobratna sredstva su je i izgradnjom sistema za odvodnjavanje, sanaciju klizišta, ojačavanje obala i ozelenjavanje, elektromobilnost, instalacija stanica za električno punjenje.

Pročitajte još:

Sredstva koje dobijaju opštine u Srbiji su predefinisana, a parametri na osnovu kojih je određen iznos raspoloživih sredstava po jedinicama lokalne samouprave su broj stanovnika, površina, indeks razvijenosti i ranjivost na klimatske promene.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti