Uspešno sprovođenje Zakona o komunalnim delatnostima

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je juče delegaciju Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, koju je predvodio predsednik Milan Grujić.

Foto: Vlada Republike Srbije

Mihajlović je, na sastanku na kojem je bilo reči i o saradnji na unapređenju rada u komunalnoj delatnosti, istakla da je Sindikat komunalno-stambenih delatnosti pouzdan i dobar socijalni partner i da je Ministarstvo otvoreno za sva pitanja i predloge.

Ona je izrazila uverenje da se saradnjom može doprineti ne samo uspešnom sprovođenju Zakona o komunalnim delatnostima, već i boljim uslovima za rad zaposlenih u ovoj oblasti i unapređenju komunalnih usluga na dobrobit naših građana.

Grujić je naglasio da je u opštem interesu da usluga komunalnih delatnosti bude najbolja moguća i, s tim u vezi, zamolio potpredsednicu Vlade da se razmotri mogućnost formiranja međuresorne komisije za unapređenje rada u komunalnim preduzećima, kao i potpisivanje proširenog dejstva Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u ovoj delatnosti.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da se takav predlog uputi Vladi Republike Srbije, kao i inicijativa za ustanovljavanje dana komunalnih delatnosti, navodi se u saopštenju kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti