Uskoro isporuka uglja iz TE „Kostolac“ sindikatima iz cele Srbije

Komadni ugalj-01 te-ko.rs

Direktor Direkcije za proizvodnju uglja PD „TE-KO Kostolac“ gospodin Goran Horvat u petak 7. novembra 2014. godine izjavio je da će uskoro početi isporuka uglja penzionerima, kao i invalidskim i sindikalnim organizacijama. Prema njegovim rečima, trenutno je prioritet snabdevanje ugljem termoelektrane u Kostolcu. On je dodao da se oko 400 tona uglja dnevno sa Površinskog kopa „Drmno“ izdvaja za snabdevanje zaposlenih, a ugljem sa ovog kopa snabdeva se i blok B2. Planirano je da se do sada zaposlenima isporuči 52 hiljade tona uglja, a isporučeno je tek oko 29 hiljada tona uglja.

Rukovodilac sektora za komercijalne poslove PD „TE-KO Kostolac“ gospodin Zvezdan Mrđen najavio je da će od 8. novembra 2014. godine početi isporuka uglja penzionerima. Kako je istakao, 99 hiljada tona uglja u narednom periodu biće isporučeno na adresu oko 90 penzionerskih, invalidskih i sindikalnih organizacija iz cele Srbije.

Pre oko dve nedelje poslanici Skupštine Republike Srbije usvojili su rebalans budžeta, pa bi u narednom periodu mogao biti raspisan tender za nabavku dodatne mehanizacije čime bi se poboljšao rad ove termoelektrane.

Sandra Jovićević

foto: te-ko.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti