Uručena rešenja o isplati „IPARD“ sredstava

U Stejanovcima, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, uručili rešenje o isplati „IPARD“ sredstava vlasniku gazdinstva Dragiši Kovačeviću, u iznosu od 3.021.300,00 dinara.

Foto: Print screen (twitter) Ambassador Sem Fabrizi @FabriziSem

Rešenje se odnosi na „IPARD“ podsticaje u oblasti voća, a reč je o samohodnom beraču za višnje i šljive, ukupne investicije 5.035.500,00 din, uz 60 odsto povraćaja.

Vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, Dragiša Kovačević iz Stejanovaca, koji se bavi proizvodnjom višnje, preko „IPARD“ programa je aplicirao u januaru prošle godine i nakon godinu dana završen je ceo proces, kako sam kaže bez ikakvih poteškoća, pa je tim povodom primio i rešenje o isplati sredstava.

Ambasador i šef delegacije EU u Srbiji je istakao zadovoljstvo što je projekat realizovan i što je Ministarstvo poljoprivrede spremno za dalju saradnju, i otvaranje novih konkursa koji će samo ojačati vezu, poboljšati rezultate i omogućiti da novac koji postoji u okviru „IPARDA“ dođe do samih poljoprivrednika.

Predsednik Opštine Ruma je istakao da je ovo lep primer koji pokazuje da „IPARD“ nije nedostižan i da je to nešto što je danas realnost i dostupno, kao što je slučaj upravo sa gazdinstvom sa područja rumske opštine.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je kazao da je današnje uručenje rešenja o isplati samo simbolično, jer će u toku današnjeg dana biti izvršeno još sedam isplata vezanih za nabavku opreme.

Podsećanja radi, „IPARD“ program Evropske unije je Instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja.

Izvor: RTV

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti