Uređenje mini urbanih celina u Novom Sadu

Foto: Milisav Pajević

U sklopu uređenja mini urbanih celina u Novom Sadu, radnici JP „Gradskog zelenila“ priveli su kraju radove na 1500 kadratnih metara ispred Mesne zajednice „Narodni heroji“ na uglu ulica Branimira Ćosića i Majevičke.

Posađeno je 17 mladih stabala: po četiri ukrasne vrbe, žalosne dofore, belog jasena i japanske trešnje, kao i jedan hrast lužnjak. Ovu površinu krase i 432 sadnice ukrasnog šiblja, 240 perena i jednogodišnje cveće na 24 kvadratna metra. Površina postojećeg travnjaka je rekostruisana na 161 metar kvadratni i posejana je trava na još 88 kvadratnih metara.

Kako bi se sprečilo uništavanje travnjaka, podignute su pešačke staze koje zauzimaju oko 100 kvadratnih metara i to na mestima kojima su građani proteklih godina najčešće prolazili. Postavljeno je po pet klupa i korpi za otpatke.

Radove je finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada. Novosadsko „Gradsko zelenilo“ najavljuje projekte uređenja zelenila u mini urbanim sredinama u ulici Modene i u blizini robne kuće na Staroj Detelinari.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti