Upravljanje otpadom jedno od najvažnijih pitanja u Srbiji i svetu

romski centar vojvodina.gov.rs

U Žablju je 24. septembra 2015. godine otvoren Romski privredni centar Vojvodine koji će u narednom periodu biti angažovan na sakupljanju sekundarnih sirovina i reciklaži plastike.

Predsednik Pokrajinske vlade gospodin Bojan Pajtić prisustvovao je otvaranju i ovom prilikom izjavio da će ovaj projekat doprineti ekonomskom osnaživanju Roma kroz formalizovanje pravnog statusa sakupljača sekundarnih sirovina. Kako je istakao, korist od ovog projekta imaće i Romi i država, jer će se kroz preradu sekundarnih sirovina razviti saradnja između lokalnih samouprava, kao i dobiti energenti i sirovine za novu proizvodnju.

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine gospodin Slobodan Puzović dodao je da je pitanje upravljanja otpadom jedno od najvažnijih u Srbiji, ali i u drugim zemljama.

Romski privredni centar Vojvodine realizovan je u okviru projekta Local Decision Making, a sredstva za njegovo finansiranje obezbedila je Fondacija za otvoreno društvo iz Švajcarske. Do kraja ove godine u Romskom privrednom centru Vojvodine trebalo bi da bude zaposleno oko 30 radnika.

Sandra Jovićević

foto: vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti