Ugašen požar u staroj Staklari u Pančevu, nisu nađene opasne materije

Foto-ilustracija: Pixabay

U objektu stare Staklare u Pančevu, koju za skladištenje veštačkog đubriva koristi firma “Promist”, juče je izbio požar koji je brzom reakcijom vatrogasaca lokalizovan. U požaru nije bilo povređenih, a ekipa Zavoda za javno zdravlje za kontrolu kvaliteta vazduha odmah je izašla na teren.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović kaže da u objektu u Pančevu nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota.

„Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu“, rekla je ministarka Vujović. 

Kako se navodi na sajtu ministarstva, zapalio se pomoćni magacin, koji se nalazi na znatnoj udaljenosti od drugih magacina u kojima su uskladištene ostale vrste veštačkog đubriva.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti