U Vršcu održana akcija ”Očistimo svet zajedno”

Foto: vrsac.com

U Vršcu je održana akcija ”Očistimo svet zajedno” u saradnji sa italijanskom kompanijom Paladio East i vršačkom gimnazijom Borislav Petrov Braca.

– Nama je stalo da u kontinuitetu brinemo o životnoj sredini, a ovo je samo jedna od malih akcija u kojoj ne želimo da budemo sami, već da pozovemo, naročito mlade ljude, da podižemo svest, jer na njima je budućnost i oni su ti koji treba da nastave da se ponašaju odgovorno, onako kako ih mi danas učimo“, izjavila je Aleksandra Cvetković, direktorka logistike u kompaniji Paladio East.

Italijanska kompanija Paladio East svoju odgovornost pokazuje proizvodnim procesima, standardima i procedurama, a već sedam godina svoj doprinos daje i iniciranjem ovakvih akcija u Vršcu.

Italijanska organizacija za zaštitu životne sredine Legambiente, u saradnji sa italijanskim kompanijama koje posluju u Srbiji i osnovnim i srednjim školama različitim akcijama pruža doprinos održavanju svetske akcije.

Svetska akcija „Očistimo svet“ održava se svake godine i angažuje preko 35 miliona volontera u 130 zemalja i jedna od najvećih zajednica iz oblasti očuvanja životne sredine, čiji je cilj da motiviše građane, škole, preduzeća i lokalne samouprave da se pridruže u sprovođenju aktivnosti koje se bave očuvanjem planete.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti