U Vrbasu stabilno vodosnabdevanje: Kontinuirano unapređenje sistema za proizvodnju vode

Foto: JKP Komunalac Vrbas

Bez obzira na visoke temperature i očekivani porast potrošnje vode, na području opštine Vrbas vodosnabdevanje je stabilno. Potrošnja vode premašuje 15 – 20 odsto uobičajenog proseka, što pokazuje da JP „Vodovod i kanalizacija“ ima bezbedan i uređen sistem snabdevanja vodom.

Proizvodnja vode u vrbaskom „Vodovodu“ bila je stabilna i prethodnog leta uprkos tropskim temperaturama, ali sadašnja potrošnja u poređenju na prošlogodišnju  neuporedivo je manja.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Sva bunarska polja koja su u sistemu vodosnabdevanja su u funkciji i aktivna su, tako da ne očekujemo da imamo problema u narednom periodu“, objašnjava rukovodilac PJ „Vodovod i kanalizacija“ Miroslav Fejsa.

Za ovakvo stanje, kako kaže Fejsa, zaslužne su atmosferske padavine koje su bile obilne u poslednja dva meseca, ali i sistem daljinskog nadzora koji se kontinuirano unapređuje.

Foto: JKP Komunalac Vrbas

„Zahvaljujući uređajima za praćenje potrošnje vode, pojedinim potrošačima sugerisali smo da imaju neracionalnu potrošnju i upseli smo da sprečimo nekontrolisano oticanje vode“, rekao je Miroslav Fejsa.

Ovog leta ne postoji ni problem sa smanjenjem pritiska, jer je, podsećaju u nadležnoj poslovnoj jedinici JKP „Komunalac“, prošle godine rekonstruisan deo vodovodne mreže u Ulicama Jožefa Pehana i Save Kovačevića.

Izvor: JKP Komunalac Vrbas

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti