U Užicu pokrenut projekat „Ja selektujem! A, ti?“

Foto: uzice.rs

Užice je pokrenulo ekološki projekat „Ja selektujem! A, ti?“ koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.

Cilj projekta jeste da se Užičani upoznaju sa ekološkim uštedama koje su selekcijom otpada ostvarili učenici škola u Užicu. Sam naziv projekta je poruka mladih starijima – „Ja selektujem! A ti?“.

Za 5 godina koliko se primarna selekcija otpada u školama odvija, na Deponiju je stiglo 160 tona selektovanog otpada, a to znači papira, plastike, tetrapaka i limenki. Od ukupne količine, papira je 106 tona, plastike oko 38 tona i tetrapaka i limenke više od 17 tona.

Udruženje nastavnika „Opstanak“ koje okuplja biologe koji žive i rade na teritoriji Zlatiborskog okruga, do sada je osmislilo i realizovalo brojne aktivnosti u cilju podizanja ekološke svesti i savesti učenika, ali i sugrađana. Znajući da bez konstantne edukacije nema veće uključenosti sugrađana u rešavanje ekoloških problema u gradu, osmislili su i projekat „Ja selektujem! A ti?“, okrenut informisanju građana.

izvor: uzice.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti