U toku simpozijum „Rudarstvo 2015“

blic.rs

Na Borskom jezeru 26. maja 2015. godine počeo je šesti simpozijm sa međunarodnim učešćem „Rudarstvo 2015“.

Simpozijum je otvorila državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike gospođa Mirjana Filipović koja je ovom prilikom istakla da je cilj resornog minstarstva da privuče investicije u sektor rudarstva i energetike.

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike gospodin Siniša Tanacković izjavio je da su u Srbiji u toku geološka istraživanja na 105 istražnih i preko 250 eksploatacionih polja. On je dodao da se očekuje otvaranje novih rudnika u Srbiji u narednim godinama.

U okviru ovog skupa predstavljeni su i projekti RB „Kolubara“: „Upravljanje investicionim projektom u rudarstvu“, „Unapređenje zaštite životne sredine u JP EPS i RB „Kolubara“ i „Otvaranje novih kopova“. Takođe će biti predstavljeni i projekti TE-KO „Kostolac“, a ukupan broj predstavljenih radova iznosiće oko 50.

Simpozijum „Rudarstvo 2015“ organizuju RTB Bor Grupa, Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor, Rudarski institut iz Zemuna, JP Elektroprivreda Srbije, RB „Kolubara“, PD „TE – KO Kostolac“, JP PK „Kosovo – Obilić“, Rudnik „Kovin“ i JP PEUResavica. Simpozijum se završava 28. maja 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: blic.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti