U toku realizacija projekta analize čvrstog komunalnog otpada u Crnoj Gori

ozon ekoloski pokret cg

Ekološki pokret „Ozon“ iz Nikšića u Crnoj Gori izdao je saopštenje u kome je navedeno da u saradnji sa Asocijacijom za čvrsti otpad Republike Srbije u periodu od 23. do 29. novembra 2015. godine realizuje sezonsko praćenje generisanih količina i analizu morfološkog sastava komunalnog čvrstog otpada u Podgorici, Pljevljima, Beranama i Kotoru u okviru projekta „Prikupljanje podataka o čvrstom otpadu u zemljama jugoistočne Evrope“.

Direktor Ekološkog pokreta „Ozon“ izjavio je da će se uz pomoć projekta „Prikupljanje podataka o čvrstom otpadu u zemljama jugoistočne Evrope“ značajno doprineti unapređenju postojećih baza podataka o čvrstom otpadu u zemljama regiona. Kako je istakao, ovo će doprineti strateškom i drugim vrstama planiranja od strane relevantnih institucija, a potencijalni investitori će dobiti sve potrebne podatke.

Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, a partneri na projektu su Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS), Asocijacija komunalnih preduzeća Federacije Bosne i Hercegovine (AQUASAN), Asocijacija za čvrsti otpad Republike Srbije (SeSWA) u čijem konzorcijumu se nalazi i Ekološki pokret „Ozon“.

Partneri projekta u Crnoj Gori su i Zajednica opština Crne Gore, Privredna komora Crne Gore, „Deponija“ d.o.o. iz Podgorice i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore.

Sandra Jovićević

foto: ozon.org.me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti