U toku pošumljavanje u Vrbasu

Javna agencija za zoohigijenu i poljoprivredu opštine Vrbas započela je obnovu i sadnju drvoreda na teritoriji opštine Vrbas.

Prema programu, na raspolaganju se nalazi 600 komada sadnica više vrsta, koje će se posaditi na sportsko-rekreativnim terenima, parkovima, igralištima i dvorištima predškolskih ustanova. Sadnju samostalno vrše zaposleni u JAZIP-u.

Foto ilustracija: Pixabay

Početkom 2018. godine na sportskom terenu Jasike posađene su 43 sadnice javora, na igralištu za decu, u ulici Petefi brigade, 15 sadnica, a na igralištu u ulici Borisa Kidriča 20 sadnica sorbusa i pet sadnica javora. U Zmajevu je izvršena sadnja na više lokacija, ukupno 42 sadnice kestena, 17 platana, šest javora, šest sorbusa, 11 lipa i dva hrasta. JAZIP je 29. septembra zaključio Ugovor o pošumljavanju, podizanju novih šuma na zemljištu u državnoj svojini, sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i zaposleni u agenciji su izvršili sadnju bagrema u KO Ravno Selo i KO Savino Selo. U toku narednih dana u planu je pošumljavanje ostalih površina određenih ovim ugovorom, kao i sadnja na drugim lokacijama u Vrbasu i u mesnim zajednicama opštine, saopšteno je iz JAZIP-a.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti