U toku je obnova Parka Milutin Milanković

Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je u petak, 20. septembra, Park Milutina Milankovića, gde su u toku radovi na obimnoj rekonstrukciji, vrednoj 26 miliona dinara. Kako je gradonačelnik tom prilikom precizirao, radovi su počeli krajem avgusta i trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

„Park se prostire na površini od 9.200 kvadrata i predstavlja zelenu oazu u blizini Slavije i Autokomande. Na ovoj lokaciji obnoviće se zelene površine i mobilijar, a biće zasađeno i šest novih stabala. Vrlo je važno što će se obnoviti i igralište za decu po savremenim principima sa bezbednim spravama, prilagođenim i deci sa smetnjama u razvoju“, istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je ukazao na blizinu Dečje klinike u Tiršovoj i naglasio da će obnovljen park biti mesto gde će deca koja idu na preglede ili na lečenje moći da provedu izvesno vreme u igri i odmoru.

„U prethodnoj godini 36 dečjih igrališta je rekonstruisano, a ove godine 26. Ponašamo se odgovorno prema našoj deci jer nastojimo da u parkovima obezbedimo bolje uslove kako bi deca više vremena provodila na otvorenom i u prirodi“, naveo je Radojičić.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti