U toku Energetski dani Krapinsko-zagorske županije

Sedmi po redu Energetski dani Krapinsko-zagorske županije koje organizuju Županija i Regionalna energetska agencija Severozapadne Hrvatske počeo je juče u novoobnovljenom dvorcu Bračak u kojem se nalazi Energetski centar Bračak.

Ovogodišnji Energetski dan obeležava se dvodnevnim međunarodnim seminarom o poslovnim modelima i finansijskim instrumentima u sklopu međunarodnog projekta BioVill, koji Regionalna energetska agencija Severozapadne Hrvatske organizuje u saradnji sa Nemačkom agencijom za zaštitu životne sredine i energetiku.

Na otvarenju seminara prisutne je pozdravio župan Željko Kolar, koji je istakao da je Krapinsko-zagorska županija lider energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj, prepoznat po tome i širom Evrope. On je istakao da će tokom dva dana priznati međunarodni stručnjaci u oblasti biomase razmenjivati iskustva sa delatnicima REGEA-e, ali i preduzetnicima koji će prisustvovati seminaru. Kako je naveo, Krapinsko-zagorska županija realizovala je brojne projekte na polju energetske efikasnosti, za šta su dobijena i međunarodna priznanja, a nastaviće se i sa realizacijom novih projekata koji se tiču energetske efikasnosti od kojih je najaktuelniji NEWLIGHT, projekt obnove javne rasvete na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

izvor: zagorje.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti