U planu ponovno raspisivanje tendera za deponiju „Keleš“

deponija vinca kurir.rs

Regionalna razvojna agencija „Jug“ odbila je ponudu za izgradnju deponije „Keleš“ konzorcijuma koji predvodi španska kompanija „Urbaser“, zbog toga što je ponuda bila nepotpuna.

Podsetimo, tendersku dokumentaciju za realizaciju deponije „Keleš“ otkupile su četiri kompanije, a pristigla je samo jedna ponuda vrednosti 23 miliona evra. Međutim, postojala je neusaglašenost između bankarske garancije i ugovora o konzorcijumu, tako da je ponuda odbijena, a nakon predviđenog roka za žalbu očekuje se ponovno raspisivanje tendera.

Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 28. maja 2015. godine javni poziv za koncesionara koji će izgraditi i upravljati Regionalnim centrom za upravljanje otpadom u opštini Doljevac „Keleš“. Pobednik tendera trebalo je da izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom i pet transfer stanica u opštinama Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Gadžin Han i Svrljig. Koncesija traje 25 godina, a kriterijum za izbor koncesionara bila je ekonomski najpovoljnija ponuda.

U Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Keleš“ odlagaće se preko 82 hiljade tona otpada godišnje iz osam okolnih lokalnih samouprava.

Sandra Jovićević

foto: kurir.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti