U Paraćinu počeli radovi na zameni glavnog cevovoda

Iz pravca Izvora ka Glavici, počeli su radovi na krčenju trase kojom će ići novi glavni vodovodni vod, koji će zameniti stari, u dužini od devet kilometara i 700 metara.

Foto: pixabay

Jedna ekipa izvođača radova najpre obavlja seču rastinja i raskrčivanje trase, koja će većim delom teći paralelno sa trasom starog voda, da bi mogli da uslede zemljani radovi, kopanje i polaganje cevi.

Sav posao će biti obavljen tako da ne ometa postojeće vodosnabdevanje, a u samoj završnici, kada novi vod bude povezan, isključenje vode iz glavnog dovoda trajaće kratko, rekao je direktor Javnog preduzeća „Vodovod„, Nebojša Simić, dodavši da očekuje da ni tada neće biti većih smetnji, jer će dopunski bunari omogućiti neometano snabdevanje vodom.

Zamena glavnog voda najveći je posao iz projekta za poboljšanje vodosnabdevanja, koji se radi sa nemačkom Razvojnom bankom, rekao je Simić, ističući da će novi vod omogućiti neometano snabdevanje vodom, bez kvarova i pucanja cevi, koje se zbog dotrajalosti starog voda učestalo događa.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Paraćin u slici i reči“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti