U Pančevu održana manifestacija “Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje”

 

Foto: Pancevo.mojkraj.rs

Povodom Svetskog dana zaštite ozonskog omotača u Pančevu je danas organizovana manifestacija “Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje”, kao deo istoimenog projekta koji realizuje četvrtu godinu za redom Pokret gorana i centar volontera Pančevo.

Ljiljana Konevski, predsednica Pokreta gorana i centra volontera Pančevo kaže da su na manifestaciji okupili đake osnovnih i srednjih škola da pokažu svoje znanje o klimatskim promenama, o narušavanju životne sredine usled tih promena i kako da se zaštiti ozonski omotač.

Svetski dan zaštite ozonskog omotača obeležava se 16. septembra svake godine.

– Čitava manifestacija je koncipirana tako što će mlađi pevati, zatim ćemo imati predavanje o ozonskom omotaču, a na kraju će učenici viših razreda srednjih škola pokazati u ekološkom kvizu svoje znanje o tome šta se dešava sa klimom, šta su klimatske promene i o drugim temama vezanim za narušavanje životne sredine, ali i kako da zaštite ozonski omotač. Biće reči i o kozmetičkim proizvodima i proizvodima u domaćinstvu koji narušavaju životnu sredinu, rekla je Ljiljana Konevski, predsednica Pokreta gorana i centra volontera Pančevo.

Centralna manifestacija, projekata „Čuvajmo ozon, čuvajmo naše zdravlje“ podrazumeva i seriju radionica i predavanja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji celog Pančeva.

Projekat podržava Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Pančeva na čemu su im iz Pokreta gorana i centra volontera zahvalni jer žele da ova manifestacija postane tradicionalna.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti